Energetische Therapie & Energetisch Lichaamswerk

Wat is energetische therapie?

energetische_behandeling_tussen_nekwervelsDit is een zeer lichte vorm van “massage”, waarbij handen en vingertoppen worden gebruikt om energie helder te voelen. Ondersteund met concentratie en ademhalingstechnieken wordt de energie in beweging gebracht.

De vingers worden op specifieke locaties van het lichaam geplaatst, bekend als Energie Centra (acupunctuur punten) die op de verschillende meridianen liggen.

Hoewel de uiterlijke vorm zeer licht is, is de uitwerking dat geenszins.
Het overgrote deel van de mensen ervaart al aan het eind van de eerste behandeling een enorme afname van de stress, herkent diepe rust en ervaart dit gedurende 4-6 dagen.

6 Kenmerken van Energetische Therapie

  • Behandeling gebeurt op de kleding, ontkleden niet nodig
  • Deze massage gebeurt op het lichaam, je wordt aangeraakt
  • Er wordt direct contact gemaakt met je Energie Centra
  • Krachtige ontlading van emoties mogelijk
  • Geeft helderheid in denken en voelen
  • Brengt je in contact met je eigen Centrum

Meridianen zijn energiebanen waardoor energie vervoerd wordt,
Energie Centra zijn verzamelpunten waar de energievoorraad wordt opgeslagen om later te gebruiken voor specifieke organen / spieren / zenuwen etc.

aftasten_van_energiecentra
Als therapeut tast ik tijdens een massage deze verschillende punten af, om een idee te krijgen van jouw energetische structuur en voorraad.

In een ideale situatie stroomt er een flinke dosis energie door je heen, die onbelemmerd alle Energie Centra (via de meridianen) kan bereiken.

Als tijdens de massage zo’n vrije doorstroming en ontspanning wordt bereikt, dan noemen we dat homeostase.

Je lichaam en geest zijn in evenwicht
Je emoties tot rust gebracht
en je staat in contact met je Zelf
je Eigen Energetisch Centrum.

Energetische Massage is mogelijk als Energetisch & Emotioneel Lichaamswerk of i.c.m. Integrale Massage.

Het is mogelijk om de massage bij je thuis te laten komen in de regio Amsterdam, Utrecht en Bussum, maar je mag ook naar de massagepraktijk in Amsterdam-Noord komen.

Is een mens energetisch?

In de afgelopen jaren wordt er steeds vaker gesproken over energetische therapie en therapeuten.
Tegelijkertijd zijn veel mensen nog onbekend zijn met energetische therapie, en begrijpt men vaak niet goed  wat de waarde is van een therapie waarbij je energetisch beinvloed wordt.

Energie speelt een zeer belangrijke rol in ons dagelijks leven!

Het is op zich eenvoudig uit te leggen dat de mens (ook) een energetisch wezen is.
Dit blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat we voedsel eten wat ons energie geeft en welke het lichaam nodig heeft om te functioneren.

Mensen kunnen zich ook moe of uitgeput voelen (tekort aan energie) of juist “blaken van de energie” wanneer men verliefd is.
Zelfs als je uitgaat van alleen biochemische factoren, dan kan men niet ontkennen dat er zeer veel energie vrijkomt tijdens verliefdheid.

Daarnaast hebben we ook nog het zenuwstelsel.
Het zenuwstelsel werkt dmv elektrische prikkels welke doorgegeven worden aan spieren en organen. Ook daarbij is dus sprake van energie (elektriciteit=energie).

Doordat het zenuwstelsel reageert op deze elektrische signalen, ervaren hoogsensitieve personen deze massage als een krachtige ontspanning, waarbij men in een zeer ontspannen meditatieve staat komt.
HSP’s voelen in veel gevallen exact wat er tijdens de massage-sessies gebeurt, voelen daadwerkelijk de krachtige stress ontladende effecten van deze massage.