Energetisch & Emotioneel Lichaamswerk (E.E.L.)

Het Doel van E.E.L.

Energetisch & Emotioneel Lichaamswerk zorgt voor een diepe meditatieve ontspanning die noodzakelijk is om emotionele ballast los te laten en helder te zien wat je moet doen in je leven om weer in balans te komen of te blijven.
Pijn, verdriet, boosheid en angsten zetten zich vaak vast in het lichaam en worden door energetische blokkades en spierspanningen vastgehouden in het lichaam.

Emotionele spanning creëert spierspanning.
Spierspanning helpt emotionele spanning te onderdrukken.

Je raakt dus gemakkelijk in een vicieuze cirkel waarin emotie’s onderdrukt worden, met als gevolg dat de spierspanningen in het lichaam toe nemen.
Je bewust worden van deze onderliggende stress veroorzakende emoties is noodzakelijk om los te kunnen laten.

energie_wordt_gebalanceerd_door_vingers_en_handenDeze spanningen zijn niet goed met Klassieke Massagetherapie te behandelen, aangezien de spieren gemakkelijk opnieuw in een kramp schieten.
Dit is een belangrijke indicatie voor onderliggende (onbewust geworden) emoties die door spierspanningen onderdrukt en gecontroleerd worden.

Uiteraard kost dit heel veel energie, raak je snel vermoeid en lopen spanningen en irritaties al snel op.

Zodra je in staat bent om (oude) spanningen los te laten, nemen de blokkades (die je nodig had om de spanningen te onderdrukken) af, zal de energievoorziening verbeteren en ontstaat er de gewenste verandering.
Dit is precies waar aan gewerkt wordt tijdens de behandelingen.

Bij een energetische sessie wordt steeds het principe gevolgd van balanceren, centreren en integreren.energie_wordt_gebalanceerd_door_vingers_en_handen

 • Balanceren
  Nieuw evenwicht creëren door balans te herstellen.
  Hierbij komen oude emoties en gedachten vaak krachtig naar boven en worden ze herkend.
 • Centreren
  De nieuw hervonden balans centreren, zodat je in staat bent je (nieuwe) balans in het dagelijks leven te gebruiken. In samenspraak kunnen hier praktische ademhalingsoefeningen en meditatie oefeningen worden aangeleerd om zelf in het dagelijks leven contact te houden met je eigen Centrum.
 • Integreren
  Uiteindelijk zullen we deze vaardigheden integreren en leer je jezelf weer (her)kennen in een hernieuwde vorm, waarbij je contact hebt en kan houden met je energie, je lichaam en je emoties.