zwangerschapsmassage in Amsterdam & Utrecht aan huis

Is zwangerschapsmassage wel goed voor mij of mijn baby?

Jazeker, ook tijdens je zwangerschap is massage heel goed, hoewel er een aantal extra regels voor zijn. In de eerste 12 weken van de zwangerschap is het aan te raden om geen massage te krijgen. In deze periode is de bevruchting net een feit waardoor de embryo nog erg teer en fijngevoelig is. Na deze periode is je ongeboren kindje voldoende ontwikkeld en kan zowel jij als aanstaande moeder als je baby genieten van de behandeling! Het is werkelijk voor beide een feest!
Met grote regelmaat reageert de baby op de massage en voelt de moeder heel goed aan of het gewaardeerd door haar kleine kroost (en reken maar dat ze dat leuk vinden!)

Er wordt nog steeds geregeld gesproken over de (mogelijk) nadelige effecten van massage tijdens de zwangerschap, maar dit is onterecht.
Massage tijdens de zwangerschap is zeer heilzaam en een genot voor moeder en kind. Wel is het van groot belang dat je in deze gevoelige periode laat masseren door een massagetherapeut met kennis en ervaring op het gebied van zwangerschap, aangezien de therapeut moet kunnen herkennen of er contra-indicaties zijn die een zwangerschapsmassage.
Zo zijn er een aantal reflexzones die niet of slechts zeer licht behandeld mogen worden. Een gecertificeerd en gelicenseerd massagetherapeut of reflexzonetherapeut zal je hier de nodige duidelijkheid over kunnen verschaffen.

De zwangerschapsmassage kan bestaan uit voetreflexzonetherapie en massagetherapie welke zeer specifiek wordt ingezet als zwangerschapsmassage.
Verder kunnen de onderrug, buikspieren en banden rustig gemasseerd worden.   De druk op spieren neemt flink toe tijdens de zwangerschap, wat vervolgens kan leiden tot kwalen als pijn in de onderrug of schouders!

Tijdens de zwangerschap wordt geregeld vocht vast gehouden, die door zachte lymfedrainage in beweging kan worden gebracht. Hierdoor wordt de vochtcirculatie gestimuleerd.
Op deze manier wordt de zwangerschap een plezierige tijd, waar zowel moeder als kind kunnen genieten van deze geborgen periode.

Hoewel zwangerschap meestal een periode is van vreugde en plezier, geldt dat helaas niet voor iedereen.
Sommige vrouwen krijgen last van bekkeninstabiliteit door een combinatie van de grote hormonale veranderingen en waarbij een deel van de hormonen inwerkt op de banden en spieren van de buik en bekken.
Door deze hormonale veranderingen worden oa. de banden en pezen week gemaakt, als voorbereiding op de bevalling. Dit is heel goed en de bedoeling, zodat bij de bevalling je kindje na 40 weken zwangerschap “soepel” geboren kan worden.
Als de banden echter te vroeg zwak en week worden, dan ontstaat er te weinig stevigheid en binding voor het bekken. En dat in een periode dat je baby steeds zwaarder gaat leunen op je bekken. Het gevolg is dat de bekkenbodem begint te “verschuiven” wat we dan bekkeninstabiliteit noemen.
Door massage worden niet alleen deze spieren, pezen en banden weer voldoende verstevigd, maar bovendien wordt de hormonale balans hersteld waarmee de kans op bekkeninstabiliteit geminimaliseerd wordt.

Ben je geïnteresseerd in een zwangerschapsmassage? Je kan dan kiezen uit een behandeling in de praktijk in Amsterdam-Noord, maar het is ook mogelijk om de massage in Amsterdam, Utrecht en de regio Bussum / Hilversum laten komen. De massage kan, indien gewenst, worden versterkt door het gebruik van aromatherapie.
Dit zal de moeder helpen met het reguleren van de hormoonhuishouding.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een zwangerschapsmassage in jouw specifieke situatie? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Massagetherapie en voetreflexzonetherapie vallen onder de complementaire (alternatieve) gezondheidszorg, waardoor je in veel gevallen een deel kunt declareren bij je zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat de behandeling therapeutisch ingezet wordt (je hebt een klacht) en je een aanvullende zorgverzekering hebt waar alternatieve geneeswijzen in zit.