Voetreflexzonetherapie

Voetreflex als therapeutische massage

Hoe werkt voetreflexzonetherapie?

voetreflexzonetherapie aan huis of in praktijk amsterdamHet lichaam kan d.m.v. reflexzonetherapie geactiveerd worden. Organen, spieren en zenuwknooppunten worden op reflectorische wijze gemasseerd.
Voetreflexzonetherapie is een massage voor het hele lichaam via de voeten,  waarbij de spieren en zenuwen tot rust gebracht of geactiveerd worden. Daarnaast gebruik ik het graag voor  lymfedrainage, zodat vocht in voeten en benen in beweging wordt gezet.
Voetreflex heeft een reinigende en ontspannende werking op het hele  lichaam, en gaat dus veel verder dan alleen de voeten!
De voetreflexzonetherapie wordt ondersteund met verschillende soorten aromatherapie  tijdens de behandeling.

Bij voetreflex wordt er, zoals binnen de hele natuurgeneeskunde, op holistische wijze naar mensen gekeken.
Dat wil zeggen dat er naar de mens als geheel wordt gekeken, dus zowel naar je lichamelijk, psychisch, emotioneel, als spiritueel welbevinden.
Vervolgens zal ik d.m.v. voetreflexzonetherapie het lichaam in evenwicht brengen, waardoor het  lichaam in staat wordt gesteld om zichzelf te genezen. Dat evenwicht wordt  homeostase genoemd.

Voetreflexzonetherapie valt onder de complementaire gezondheidszorg (de “oude” term is alternatieve geneeswijzen).
Het is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en zeer beslist geen alternatief of vervanging van reguliere medische zorg.
Desalniettemin heeft voetreflexzonetherapie absoluut meerwaarde voor het herstel van je klachten.

voetreflex in praktijk amsterdam
Voetreflex is bij Sephira een onderdeel van de Klassieke Massagetherapie.
De therapie kan bij je thuis gegeven worden in Amsterdam, Utrecht en de regio Naarden / Bussum.
Daarnaast heb ik tevens een praktijk in Amsterdam Noord. De voetreflexzonetherapie kan worden gecombineerd met aromatherapie, welke specifiek voor jouw situatie wordt aangemaakt.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? De contactgegevens vind je hier. Verder vind je hier de prijzen en vergoedingsmogelijkheden.