Premenstrueel Syndroom of PMS

Het PreMenstrueel Syndroom is een verzamelnaam voor klachten die in de week
voor de menstruatie sterker worden. Klachten kunnen sterk varieren in hun uitingen. Je kan daarbij denken aan geïrriteerdheid en wisselende stemmingen, maar zelfs gewichtsschommelingen en depressief of verward gedrag kunnen het gevolg zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat 50% van de vrouwen last heeft van een of meerdere symptomen van PMS. Daar weer de helft van heeft dusdanig veel last van deze klachten dat ze op zoek gaan naar behandeling.
Opvallend hierbij is dat een aanzienlijk deel van deze vrouwen rond hun 40e jaar een verergering van de menstruatie klachten ervaart, vaak in samenhang met de overgang.
Vrouwen met PMS hebben vaak een te lage magnesiumspiegel (magnesium is oa. verantwoordelijk voor het hormonaal metabolisme = stofwisseling). Daarnaast is er geregeld ook sprake van een schommelende suikerspiegel, welke klachten als duizeligheid of beven en trillen kunnen versterken.

Daarom hebben vrouwen nogal eens de behoefte om chocolade te eten tijdens de menstruele periode. In chocolade zit magnesium (en suiker), welke de buikkrampen verminderen in het lichaam.
Helaas brengt dat slechts een zeer tijdelijke oplossing, aangezien de vetten in chocolade een aantal andere klachten juist kunnen verergeren.
Je wordt er dus meestal niet echt beter van.

Deels kunnen deze klachten ondervangen worden door gezonde voeding. Verse groenten, fruit, noten, vette vis en volkorenbrood kunnen de klachten flink verminderen, terwijl koffie, cola, chocolade en medicijnen met cafeine juist zaken als hartkloppingen, beven en bezorgdheid kunnen verergeren.

In de periode dat de PMS klachten het sterkst zijn, kunnen energetische massage  of voetreflexzonetherapie je goed helpen.
In beide gevallen lig je tijdens de behandeling op je rug of mag je zitten, aangezien het liggen op de buik geregeld voor extra druk op de baarmoeder zorgt. Mocht je bij Sephira de behandeling krijgen, dan ben je er van verzekerd dat dit altijd in overleg met je gaat.

De massage verzorgt ontspanning van de rug en buikspieren, waardoor in de meeste situaties een sterke afname van de krampen is te zien gedurende de periode dat de klachten van het premenstrueel syndroom het hevigst zijn.
Verder heeft de energetische massage een krachtig balancerend effect op het hormoonsysteem, waardoor de klachten gedurende langere periodes wegblijven of aanzienlijk minder heftig zijn.

De therapeutische behandeling kan plaats vinden in de praktijk in Amsterdam of ik geef de massage bij je thuis in AmsterdamUtrecht of Bussum / Naarden.
Je vindt het prijsoverzicht hier.
Wil je eerst meer informatie over de mogelijkheden in jouw specifieke situatie, dan kan je contact opnemen met Sephira.

Geef een reactie