Massage en Emoties

Hoe kan massage zorgen voor emotionele of psychische ontspanning?

Tijdens massage is de gestresste en/of hsp (hoogsensitief) mens in eerste instantie niet in staat om zichzelf te ontspannen. Maar halverwege de eerste behandeling is de ergste spanning al verdwenen.

  1. de ademhaling en hartslag vertragen (normaliseren)
  2. spieren raken in een ontspannen toestand, waardoor ze in hun oorspronkelijke en bedoelde houding komen te staan
  3. het stresshormoon cortisol neemt af.
  4. de chaos in het hoofd neemt af.
  5. de krachtige emoties die iemand kunnen beheersen worden getemperd.

Het is uitdrukkelijk niet zo, dat gevoelens vlak worden (zoals sommige medicijnen dat doen).
De emoties worden door de massage beter draagbaar en handelbaar, omdat het lichaam ontspant (wat doorwerkt naar de psyche) zodat de hele mens tot rust kan komen.
Vervolgens kan het lichaam opladen (opladen gebeurt in een toestand van ontspanning / rust, bv. bij energetische massage, meditatie of slaap). Op deze manier kan men de stress dus eerst ontladen (tijdens de massage) en de mens vervolgens opladen (deels tijdens de massage, deels daarna).

Zodra je weer voldoende energie hebt, kan je de stress weer aan!

Voldoende energie is vooral een kwestie van zo min mogelijk blokkades.
Hoe minder blokkades er zijn, hoe meer je in evenwicht bent. Dit zorgt ervoor dat bloed beter door het lichaam stroomt, zenuwen een overdaad aan prikkels snel en efficient af kunnen voeren en daarmee gedachten en emoties tot rust worden gebracht.

De massages kunnen gebruikt worden voor het (snel) ontladen van teveel energie, maar ook bij het ontdekken en ontwikkelen van je eigen persoonlijkheid is dit een bruikbare methode. Je kan hier een afspraak maken.